Skip the navigation

Hibiskusempanadas

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
hibiscusempanadas_wallpaper.jpg

Letar du efter en unik twist på dina vanliga klassiska empanadas? Jag slår vad om att du aldrig har tänkt på en twist med hibiskus!

Duration
Totalt2h40
Förberedelser2h
Tillagning40min

Redskap

STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

370 g

vetemjöl

1/2 tsk + 1 msk

salt

170 g

osaltat smör, i kuber

2

stort ägg, vispat

80 ml

isvatten

20 g

rå tjock bacon, tärnad

65 g

lök, finhackad

280 g

butternutpumpa, i små tärningar

1

poblano, tärnad

70 g

färskost, smulad

30 g

torkade hibiskusblommor, hackade

60 g

adobosås från konserverad chipotle

1 nypa

peppar

20 g

vinbär

Steg för steg

 1. Koka 470 ml vatten. Tillsätt 30 g torkade hibiskusblommor och koka i 10 minuter. Ta bort från värmen och låt dra i 2 timmar.

 2. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bacon och stek tills det har karamelliserats. Ta bort baconet. Häll bort allt förutom 1 msk baconfett och tillsätt lök i pannan. Sänk värmen till medium och stek löken i 2 minuter tills den är genomskinlig.

 3. Tillsätt butternutpumpa och poblano i pannan och tillaga i 10 minuter tills de är mjuka. Rör om då och då så att de blir bruna på alla sidor.

 4. Ställ vätskan som stått och dragit åt sidan och tillsätt de hydratiserade och hackade hibiskusblommorna, vinbär, salt och peppar till butternutpumpan. Blanda. Tillsätt adobosås och ringla över en generös mängd av hibiskusvattnet. Blanda och ta bort från värmen.

 5. När blandningen har svalnat lite tillsätter du smulad färskost och bacon. Ställ åt sidan medan du gör degen.

 6. Häll mjöl och salt i skålen till köksmaskinen med degblandare. Vrid till hastighet 1 i 10 sekunder bara för att blanda.

 7. Blanda ägget och isvatten i en liten skål. Tillsätt till mjölblandningen. Blanda på hastighet 2 tills vätskan har blandats ner i degen (den kommer att se sandig eller ojämn ut) i cirka 1 minut eller mindre. Om den ser för torr ut kan du lägga till ytterligare 1 msk vatten.

 8. Lägg en 60 cm stor bit av plastfolie på en plan yta. Lägg degen på ytan och knåda den snabbt till en boll. Platta ut degen till en rektangel.

 9. Dela degen i tolv lika stora bitar. Rulla varje bit till en boll.

 10. Mjöla en yta och en kavel. Ta varje boll och använd kaveln för att kavla ut degen till skivor på cirka 15 cm. Använd mjöl efter behov för att degen inte ska fastna. Upprepa med de återstående degbitarna. Lägg dem på en plåt som är täckt med bakplåtspapper och täck sedan tätt med plastfolie medan du arbetar.

 11. Värm ugnen till 200 °C.

 12. Lägg cirka 2 rågade matskedar (40 g) av fyllningen i mitten av varje degskiva. Vik degen över och tryck försiktigt för att försegla.

 13. Tryck ihop och kläm fast eller använd gaffelspetsarna för att pressa och täta empanadakanterna. Upprepa med resten av degen och fyllningen.

 14. Ställ i kylen i 15 minuter.

 15. Pensla dina empanadas med det vispade ägget. Grädda i 25 minuter eller tills de är gyllenbruna.

 16. Tips: Du kan använda en kakform på 12 cm för att göra det enklare att klämma fast. Det ger dig en perfekt rund form. Passa ihop degens ändar när du viker över och kläm långsamt ihop kanterna hela vägen runt. Detta kräver övning. Gör en dipp med chimichurri och hibiskus till dina empanadas. Använd 1 msk matolja, 60 g torkade hibiskusblommor, ½ hackad lök, 3 avstjälkade och urkärnade röda fresnopaprikor, 2 tsk rödvinsvinäger, 1 msk honung, 1 msk olivolja och ½ tsk salt. Vid det här laget ska du ha 60 g blötlagda hibiskusblommor från det du gjorde i steg 1. Tillsätt matolja i en stor traktörpanna. Fräs lök, vitlök och fresnopaprikor och tillaga på medelhög värme i 4 till 5 minuter. Ta bort blommorna från vätskan och lägg dem åt sidan. Tillsätt blommorna i pannan och fräs i 1 minut till. Lägg blandningen i en blender. Tillsätt vinäger, honung och salt. Se till att blendern är täckt och ställ in den på hastighet 8 och tryck på på-knappen. Gör puré i 1 minut. Tillsätt hibiskusvatten för att tunna ut det så att det blandas bättre. Häll i en skål och tillsätt 1 msk olivolja. Smaka på chimichurrin för att justera salt eller sötma. Servera omedelbart.