Skip the navigation

Hemlagade halloween tryfflar

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
homemadetruffles_thumbnail.jpg

Läskiga halloweentryfflar som både barn och vuxna gillar.

Duration
Totalt30min
Förberedelser10min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

150 ml

vispgrädde

230 g

mörk choklad

15 g

rumsvarmt smör

300 g

vita candy melts-knappar

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 8 tryfflar.

  2. Värm vispgrädden tills den börjar koka.

  3. Finhacka 220 g mörk choklad. Lägg det i köksmaskinens skål och fäst vispen. Tillsätt det rumsvarma smöret.

  4. Häll den varma vispgrädden i skålen. Låt stå i 5 minuter.

  5. Blanda på hastighet 2 tills det är slätt. Häll i en liten ugnsform. Täck med plastfolie och låt svalna i kylen i 1,5 timmar.

  6. Forma 8 chokladbollar med en liten glasskopa. Rulla dem snabbt med händerna för att jämna till dem.

  7. Smält de vita candy melts-knapparna i mikrovågsugnen och lägg över i ett högt glas. Sätt varje tryffel på ett spett och doppa i de smälta knapparna. Ta bort spettet och lägg tryfflarna på en skärbräda eller en tallrik täckt med bakplåtspapper.

  8. Lägg resten av candy melts-knapparna i en spritspåse med en liten öppning och ringla över tryfflarna så att de ser ut som mumier.

  9. Smält resten av den mörka chokladen i mikrovågsugnen och använd en liten tandpetare för att ”rita” ögon.