Hemlagade halloween tryfflar
Läskiga halloweentryfflar som både barn och vuxna gillar.
Hemlagade halloween tryfflar
Läskiga halloweentryfflar som både barn och vuxna gillar.
Redskap
Ingredienser
150 ml vispgrädde
230 g mörk choklad
15 g rumsvarmt smör
300 g vita candy melts-knappar
Steg för steg
Det här receptet räcker till 8 tryfflar.
Värm vispgrädden tills den börjar koka.
Finhacka 220 g mörk choklad. Lägg det i köksmaskinens skål och fäst vispen. Tillsätt det rumsvarma smöret.
Häll den varma vispgrädden i skålen. Låt stå i 5 minuter.
Blanda på hastighet 2 tills det är slätt. Häll i en liten ugnsform. Täck med plastfolie och låt svalna i kylen i 1,5 timmar.
Forma 8 chokladbollar med en liten glasskopa. Rulla dem snabbt med händerna för att jämna till dem.
Smält de vita candy melts-knapparna i mikrovågsugnen och lägg över i ett högt glas. Sätt varje tryffel på ett spett och doppa i de smälta knapparna. Ta bort spettet och lägg tryfflarna på en skärbräda eller en tallrik täckt med bakplåtspapper.
Lägg resten av candy melts-knapparna i en spritspåse med en liten öppning och ringla över tryfflarna så att de ser ut som mumier.
Smält resten av den mörka chokladen i mikrovågsugnen och använd en liten tandpetare för att ”rita” ögon.