Skip the navigation

De bästa hemlagade italienska köttbullarna

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Tasty meatballs!

Duration
Totalt25min
Förberedelser25min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

400 g

nötkött, magert

80 g

parmesanost

1 msk

hackad rosmarin

1 msk

hackad gräslök

2

ägg

100 g cirka

mjuka delen av brödet

200 g cirka

fint rivna brödsmulor

efter smak

salt och nymalen peppar

frityrolja

Steg för steg

  1. Mal köttet genom att fästa köttkvarnen på Artisan-köksmaskinen. När du tillreder köttbullarna själv får du mycket högre kvalitet på köttet och du kan skapa dina egna köttbullar med olika köttdetaljer (nötkött, kalv, fläsk, kyckling, osv.).

  2. Lägg köttfärsen i en glasskål tillsammans med parmesan, persilja, gräslök och ägg. Tillsätt slutligen den mjuka delen av brödet. Tillsätt lite salt och peppar och blanda väl med en träsked. Forma till runda bollar med hjälp av handflatorna, placera sedan på en tallrik med brödsmulor och rulla bollarna så att de är ordentligt täckta. Lägg dem på en ren tallrik och täck med plastfolie.

  3. Värm oljan i en wokpanna, stek köttbullarna i 2–3 minuter (hur mycket färg de får beror på storleken på köttbullarna). Låt rinna av på hushållspapper och servera rykande varma.