Skip the navigation

Hemlagade fyllda paprikor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
stuffedbellpepper_thumbnail.jpg

En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.

Duration
Totalt55min
Förberedelser20min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer
MeatGrinderMeatGrinder

Ingredienser

Portioner

3

röd paprika

500 g

nötkött

2

lökar

2

vitlöksklyftor

150 g

bacon

1 knippe

basilika

2 tsk

salt

1,5 tsk

peppar

100 g

parmesanost

3 msk

olivolja

600 g

konserverade körsbärstomater

30 g

tomatpuré

250 g

kokt ris

Steg för steg

  1. Skär av toppen på paprikorna och ta ut fröna. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 190 °C tills de nästan är klara.

  2. Mata nötkött, lök, vitlök, basilika och bacon genom matarröret på köttkvarnen utrustad med mellangrov malningsskiva. Mata in parmesan genom köttkvarnen utrustad med fin malningsskiva. Spara 3 msk av osten till senare. Blanda ihop alla malda ingredienser.

  3. Värm upp olivoljan och stek köttet tills det är brynt. Tillsätt de konserverade tomaterna och kokt ris och stek i ytterligare 8 minuter.

  4. Fyll de förtillagade paprikorna med köttblandningen. Sätt på en bakplåt och grädda i 25 minuter på 190 °C. Strö resten av osten över paprikorna efter 15 minuter i ugnen.