Hemlagade fyllda paprikor
En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.
Hemlagade fyllda paprikor
En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.
Redskap
Ingredienser
3 röd paprika
500 g nötkött
2 lökar
2 vitlöksklyftor
150 g bacon
1 knippe basilika
2 tsk salt
1,5 tsk peppar
100 g parmesanost
3 msk olivolja
600 g konserverade körsbärstomater
30 g tomatpuré
250 g kokt ris
Steg för steg
Skär av toppen på paprikorna och ta ut fröna. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 190 °C tills de nästan är klara.
Mata nötkött, lök, vitlök, basilika och bacon genom matarröret på köttkvarnen utrustad med mellangrov malningsskiva. Mata in parmesan genom köttkvarnen utrustad med fin malningsskiva. Spara 3 msk av osten till senare. Blanda ihop alla malda ingredienser.
Värm upp olivoljan och stek köttet tills det är brynt. Tillsätt de konserverade tomaterna och kokt ris och stek i ytterligare 8 minuter.
Fyll de förtillagade paprikorna med köttblandningen. Sätt på en bakplåt och grädda i 25 minuter på 190 °C. Strö resten av osten över paprikorna efter 15 minuter i ugnen.