Hemlagade fyllda paprikor
En middag full av smaker. Servera med bröd och en enkel tomatsås.
Redskap
Ingredienser
Portioner
3
röd paprika
500 g
nötkött
2
lökar
2
vitlöksklyftor
150 g
bacon
1 knippe
basilika
2 tsk
salt
1,5 tsk
peppar
100 g
parmesanost
3 msk
olivolja
600 g
konserverade körsbärstomater
30 g
tomatpuré
250 g
kokt ris
Steg för steg
Skär av toppen på paprikorna och ta ut fröna. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter i 190 °C tills de nästan är klara.
Mata nötkött, lök, vitlök, basilika och bacon genom matarröret på köttkvarnen utrustad med mellangrov malningsskiva. Mata in parmesan genom köttkvarnen utrustad med fin malningsskiva. Spara 3 msk av osten till senare. Blanda ihop alla malda ingredienser.
Värm upp olivoljan och stek köttet tills det är brynt. Tillsätt de konserverade tomaterna och kokt ris och stek i ytterligare 8 minuter.
Fyll de förtillagade paprikorna med köttblandningen. Sätt på en bakplåt och grädda i 25 minuter på 190 °C. Strö resten av osten över paprikorna efter 15 minuter i ugnen.