Hemlagad tiramisu
Kaffedoppade kakor och krämig mascarpone – den här efterrätten i flera lager är alltid lika uppskattad.
Redskap
Ingredienser
Portioner
ml 200
espresso
4
ägg
70 g
strösocker
500 g
mascarpone
300 g
savoiardikex
3 msk
kakaopulver
valfritt
vispgrädde
Steg för steg
Brygg 200 ml espresso. Låt svalna helt.
Separera äggen och lägg äggulorna i skålen till köksmaskinen utrustad med visp. Tillsätt strösocker och vispa på hastighet 8 tills smeten är ljus.
Sänk till hastighet 4 och tillsätt mascarponeosten.
Vispa äggvitorna på hastighet 10 tills styva toppar bildas.
Vik försiktigt in de vispade äggvitorna i mascarpone-blandningen på omrörningshastighet tills de har arbetats in ordentligt.
Doppa savoiardikexen i espresson och lägg dem på en bricka. Skopa och fördela 1/3 av mascarponefyllningen. Upprepa det här steget tre gånger. Låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. Pudra med kakaopulver före servering.
Spritsa vispad grädde ovanpå det sista mascarpone-lagret för ett extra festligt intryck.