Skip the navigation

Hemlagad tiramisu

KitchenAid Chef

Kaffedoppade kakor och krämig mascarpone – den här efterrätten i flera lager är alltid lika uppskattad.

tiramisu_thumbnail.jpg

Hemlagad tiramisu

KitchenAid Chef

Kaffedoppade kakor och krämig mascarpone – den här efterrätten i flera lager är alltid lika uppskattad.

Redskap

CoffeeMachine
Förberedelser
30min
Inställning
6h
Totalt
6h30
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

ml 200 espresso

4 ägg

70 g strösocker

500 g mascarpone

300 g savoiardikex

3 msk kakaopulver

valfritt vispgrädde

Steg för steg

  1. Brygg 200 ml espresso. Låt svalna helt.

  2. Separera äggen och lägg äggulorna i skålen till köksmaskinen utrustad med visp. Tillsätt strösocker och vispa på hastighet 8 tills smeten är ljus.

  3. Sänk till hastighet 4 och tillsätt mascarponeosten.

  4. Vispa äggvitorna på hastighet 10 tills styva toppar bildas.

  5. Vik försiktigt in de vispade äggvitorna i mascarpone-blandningen på omrörningshastighet tills de har arbetats in ordentligt.

  6. Doppa savoiardikexen i espresson och lägg dem på en bricka. Skopa och fördela 1/3 av mascarponefyllningen. Upprepa det här steget tre gånger. Låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. Pudra med kakaopulver före servering.

  7. Spritsa vispad grädde ovanpå det sista mascarpone-lagret för ett extra festligt intryck.