Skip the navigation

Hemlagad tiramisu

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
tiramisu_thumbnail.jpg

Kaffedoppade kakor och krämig mascarpone – den här efterrätten i flera lager är alltid lika uppskattad.

Duration
Totalt6h30
Förberedelser30min
Inställning6h

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Portioner

ml 200

espresso

4

ägg

70 g

strösocker

500 g

mascarpone

300 g

savoiardikex

3 msk

kakaopulver

valfritt

vispgrädde

Steg för steg

  1. Brygg 200 ml espresso. Låt svalna helt.

  2. Separera äggen och lägg äggulorna i skålen till köksmaskinen utrustad med visp. Tillsätt strösocker och vispa på hastighet 8 tills smeten är ljus.

  3. Sänk till hastighet 4 och tillsätt mascarponeosten.

  4. Vispa äggvitorna på hastighet 10 tills styva toppar bildas.

  5. Vik försiktigt in de vispade äggvitorna i mascarpone-blandningen på omrörningshastighet tills de har arbetats in ordentligt.

  6. Doppa savoiardikexen i espresson och lägg dem på en bricka. Skopa och fördela 1/3 av mascarponefyllningen. Upprepa det här steget tre gånger. Låt stelna i kylskåp i minst 6 timmar. Pudra med kakaopulver före servering.

  7. Spritsa vispad grädde ovanpå det sista mascarpone-lagret för ett extra festligt intryck.