Hemlagad tapenade
KitchenAid Chef
Hemlagad tapenade
Servera den här salta olivblandningen med knaprig crostini.
Totalt5min
Förberedelser5min
Redskap
Ingredienser
Portioner
120 g
gröna oliver, urkärnade
90 g
svarta oliver, urkärnade
50 g
rostad röd paprika
1/4
citron
1
vitlöksklyfta
5 g
persilja
60 ml
olivolja
1
baguette
1 msk
olivolja
Steg för steg
Lägg de två typerna av oliver och rostad paprika i den sladdlösa hackaren. Pressa citronen och tillsätt persilja, vitlök och 60 ml olivolja. Vrid till hastighet 2 och pulsera 20 gånger till önskad konsistens.
Skär baguetten i tunna skivor och pensla med resten av olivoljan. Ställ in brödrosten på önskad rostnivå. Lägg det skivade brödet i brödrostens fack för att rosta.