Skip the navigation

Hemlagad tapenade

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
tapenade_thumbnail.jpg

Servera den här salta olivblandningen med knaprig crostini.

Duration
Totalt5min
Förberedelser5min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

120 g

gröna oliver, urkärnade

90 g

svarta oliver, urkärnade

50 g

rostad röd paprika

1/4

citron

1

vitlöksklyfta

5 g

persilja

60 ml

olivolja

1

baguette

1 msk

olivolja

Steg för steg

  1. Lägg de två typerna av oliver och rostad paprika i den sladdlösa hackaren. Pressa citronen och tillsätt persilja, vitlök och 60 ml olivolja. Vrid till hastighet 2 och pulsera 20 gånger till önskad konsistens.

  2. Skär baguetten i tunna skivor och pensla med resten av olivoljan. Ställ in brödrosten på önskad rostnivå. Lägg det skivade brödet i brödrostens fack för att rosta.