Skip the navigation

Hemlagad challah

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
challah_thumbnail.jpg

Denna challah är en mättande limpa med en perfekt gyllene skorpa och fluffig insida.

Duration
Totalt2h15
Förberedelser25min
Tillagning30min
Vila1h20

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1 kg

vetemjöl

50 g

färsk jäst

70 g

strösocker

80 ml

olivolja

600 ml

vatten

1

äggvita

Steg för steg

  1. Lägg mjöl, jäst och socker i köksmaskinens skål och sätt fast en degkrok. Blanda på hastighet 1 och tillsätt olja och vatten. Knåda i åtta minuter tills degen är helt slät.

  2. Lägg degen i en smord skål, täck med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Tryck ned den jästa degen och skär den i 4 lika stora bitar. Forma till tjocka längder med avsmalnande ändar.

  3. Tryck ihop längdernas ändar. Korsa vänster längd till höger och fläta den över de andra längderna. Upprepa tills alla längder har flätats ihop. Täck med plastfolie och låt jäsa i 20 minuter. Pensla den jästa limpan med äggvitor och grädda på 180 °C i 30 minuter.