Hemlagad challah
Denna challah är en mättande limpa med en perfekt gyllene skorpa och fluffig insida.
Hemlagad challah
Denna challah är en mättande limpa med en perfekt gyllene skorpa och fluffig insida.
Redskap
Ingredienser
1 kg vetemjöl
50 g färsk jäst
70 g strösocker
80 ml olivolja
600 ml vatten
1 äggvita
Steg för steg
Lägg mjöl, jäst och socker i köksmaskinens skål och sätt fast en degkrok. Blanda på hastighet 1 och tillsätt olja och vatten. Knåda i åtta minuter tills degen är helt slät.
Lägg degen i en smord skål, täck med en handduk och låt jäsa i 1 timme. Tryck ned den jästa degen och skär den i 4 lika stora bitar. Forma till tjocka längder med avsmalnande ändar.
Tryck ihop längdernas ändar. Korsa vänster längd till höger och fläta den över de andra längderna. Upprepa tills alla längder har flätats ihop. Täck med plastfolie och låt jäsa i 20 minuter. Pensla den jästa limpan med äggvitor och grädda på 180 °C i 30 minuter.