Skip the navigation

Hemlagade bagels

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
bagels_thumbnail.jpg

Det här är ett superenkelt recept på härligt sega New York-bagels.

Duration
Totalt2h25
Förberedelser1h40
Tillagning45min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

280 ml

vatten, ljummet

20 g

strösocker

7 g

torrjäst

440 g

vetemjöl

2 tsk

salt

2 msk

vallmofrön

Steg för steg

  1. Det här receptet räcker till 8 bagels.

  2. Häll vatten, strösocker och torrjäst i kannan till din matberedare och sätt fast degkniven. Kör på pulshastighet 5 gånger och låt vila i 5 minuter.

  3. Tillsätt hälften av mjölet och börja blanda på hastighet 1. Tillsätt resten av mjölet lite i taget. Blanda tills du får en klibbig men slät deg. Flytta degen till en oljad skål och låt vila i 1 timme på en varm plats.

  4. Tryck ned den jästa degen och skär den i 8 lika stora bitar. Forma till bollar och gör ett hål genom att trycka ned pekfingret i mitten av degbollarna. Svinga degen runt ett finger för att skapa en 4 cm bred öppning. Låt vila i tio minuter.

    Häll vatten i en stor kastrull och sjud upp. Koka dina bagels i 30 sekunder på varje sida. Lägg dina bagels på en bakplåt med bakplåtspapper och pensla med vispat ägg. Strö frön på dina bagels. Grädda i 20 minuter på 220 °C.