Redskap
Hemgjord röd currypasta
Glöm färdigköpt curry, du kan göra den här väldoftande röda currypastan hemma.
Redskap
Ingredienser
1 tsk spiskumminfrön
1 tsk korianderfrön
1,5 schalottenlök
2 vitlök
2 röd chilipeppar
2 cm färsk ingefära
1 lime
1,5 citrongrässtjälkar
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 msk färsk koriander
Steg för steg
Lägg spiskummin- och korianderfrön i en mortel och stöt och krossa dem lätt. Lägg dem i foodprocessorn.
Skala schalottenlökarna och dela dem. Lägg dem i foodprocessorn.
Skala vitlöken och hacka den grovt. Lägg dem i foodprocessorn.
Dela chilipepparfrukterna på hälften och ta bort fröna. Lägg dem i foodprocessorn.
Tillsätt riven ingefära och limeskal. Pressa lime och tillsätt juicen i foodprocessorn.
Tillsätt citrongräs, paprikapulver, salt och färsk koriander.
Blanda allt på inställning 2 på foodprocessorn tills en tjock smet har bildats. Skrapa ned från sidorna vid behov.
Du kan tillsätta lite olja för att öka currypastans krämighet. Du kan förvara currypastan i upp till 10 dagar i kylskåp.


