Redskap
Hemgjord pumpalatte
Den här säsongsbaserade drycken kombinerar traditionella höstkryddor med ångad mjölk och espresso. Avnjut den toppad med vispad grädde.
Redskap
Ingredienser
1 nypa kanel
1 nypa ingefära
1 nypa muskot
1 nypa kryddnejlika
1/2 msk farinsocker
230 ml mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2 msk pumpapuré
50 ml (en dubbelshot) espresso
Steg för steg
Blanda kryddorna och sockret.
Tillsätt kryddor, socker och mjölk i kastrullen på medelstark värme och vispa försiktigt.
Vispa ned vaniljextrakt och pumpapuré och låt sjuda i fem minuter.
Under tiden häller du den dubbla espresson i din favoritkopp.
Tillsätt mjölkblandningen i espresson.
Toppa med vispad grädde och strö över nyriven kanel.
Använd havremjölk om du vill ha ett mjölkfritt alternativ.