Skip the navigation

Havregrynskakor med sylt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
oatmealcookieswithjam_thumbnail.jpg

Sega kakor fyllda med sylt som passar perfekt som eftermiddagssnacks.

Duration
Totalt30min
Förberedelser20min
Tillagning10min

Redskap

StandMixerStandMixer
GrainMillGrainMill

Ingredienser

Portioner

150 g

havregryn

1

ägg

225 g

osötat jordnötssmör

190 g

ljust farinsocker

40 g

hallonsylt

Steg för steg

  1. Fäst mjölkvarnen av metall på köksmaskinen och tillsätt havregrynen. Ställ in kvarnen på inställningen för medelgrovt genom att vrida på justeringsvredet. Ställ en skål under kvarnen, vrid hastigheten till 10 och fånga upp havremjölet.

  2. Mät upp 60 g havremjöl, lägg det i skålen på köksmaskinen och fäst en flatblandare.

  3. Tillsätt ett ägg, jordnötssmör och ljust farinsocker. Blanda på hastighet 2 tills degen tar form.

  4. Skopa ut ca 30 g deg per kaka och rulla den till en boll. Platta försiktigt till kakan och tryck sedan med en gaffel för att skapa ett korsmönster.

  5. Grädda kakorna på 180 °C i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

  6. Lägg en liten sked sylt på ena halvan av kakorna och vik ihop dem så att de blir som små mackor.