Skip the navigation

Hasselnötsmjölk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
hazelnutmilk thumbnail

En växtbaserad chokladmjölk utan laktos – full av nötig smak.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser10min
Vila1h

Redskap

BlenderBlender

Ingredienser

Portioner

150 g

hasselnötter

1 l

vatten

2 1/2 msk

kakaopulver, osötat

1 tsk

vaniljextrakt

1 msk

lönnsirap

1/4 tsk

salt

Steg för steg

  1. Täck hasselnötterna med kokande vatten och låt ligga i minst 1 timme, upp till 12 timmar. Häll av de blötlagda hasselnötterna och häll dem i KitchenAid-blendern. Tillsätt vatten.

  2. Blanda på hastighet 5 i 1 minut tills det är krämigt och slätt. Sila genom en ostduk eller tunn handduk. Pressa ut all överflödig vätska.

  3. Häll tillbaka hasselnötsmjölken i blendern och tillsätt kakaopulver, vaniljextrakt, lönnsirap och salt. Blanda på hastighet 5 tills allt har gått ihop.

  4. Förvara mjölken i en förseglad flaska eller burk upp till 4 dagar i kylskåp. Skaka innan servering.