Skip the navigation

Halloncheesecake

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - RASPBERRY CHEESECAKE

Krämig cheesecake i New York-stil med fruktig twist.

Duration
Totalt55min
Förberedelser10min
Tillagning45min

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Portioner

250 g

biscoff-kakor

80 g

smält smör

600 g

färskost

150 g

strösocker

150 g

gräddfil

2

ägg

100 ml

halloncoulis

Steg för steg

  1. Bryt kakorna i små smulor och tillsätt det smälta smöret. Blanda ordentligt med en sked.

  2. Tryck ut kakblandningen i en smörad form med löstagbar botten, ett glas eller en mätkopp.

  3. Grädda skalet i 15 minuter i en förvärmd ugn på 180 °C.

  4. Tillsätt färskost och socker i en skål och blanda med den sladdlösa elvispen.

  5. Tillsätt gräddfil och ägg och blanda tills blandningen är väl blandad. Häll smeten över den färdiggräddade skalet.

  6. Med en liten sked tillsätter du några klickar halloncoulis till cheesecake-fyllningen och använder ett långt spett för att fördela över kakans yta.

  7. Grädda i 45 minuter i en förvärmd ugn på 160 grader.