Skip the navigation

Grundrecept creme brulée

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
cremebrulee_thumbnail.jpg

Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser15min
Tillagning1h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

5

äggulor

100 g + 6 msk

strösocker

450 ml

vispgrädde

150 ml

standardmjölk

1

vaniljstång

Steg för steg

  1. Lägg äggulorna och 100 g strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Mixa i 1 minut på hastighet 1.

  2. Värm grädden, mjölken och vaniljstången tills det är varmt. Låt blandningen stå tills bubblorna på ytan har försvunnit.

  3. Tillsätt gräddblandningen till de vispade äggulorna medan maskinen går på hastighet 1.

  4. Fyll ugnssäkra suffléskålar och ställ dem på en ugnsform fylld till hälften med varmt vatten. Grädda på 100 °C i 1 timme och kyl sedan i kylskåpet i minst 3 timmar.

  5. Strö en matsked strösocker över crême bruléen och karamellisera med en brännare.