Grundrecept creme brulée
KitchenAid Chef
Grundrecept creme brulée
Knäck det smälta sockret och hugg in på en härlig vaniljdessert.
Totalt1h15
Förberedelser15min
Tillagning1h
Redskap
Ingredienser
Portioner
5
äggulor
100 g + 6 msk
strösocker
450 ml
vispgrädde
150 ml
standardmjölk
1
vaniljstång
Steg för steg
Lägg äggulorna och 100 g strösocker i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Mixa i 1 minut på hastighet 1.
Värm grädden, mjölken och vaniljstången tills det är varmt. Låt blandningen stå tills bubblorna på ytan har försvunnit.
Tillsätt gräddblandningen till de vispade äggulorna medan maskinen går på hastighet 1.
Fyll ugnssäkra suffléskålar och ställ dem på en ugnsform fylld till hälften med varmt vatten. Grädda på 100 °C i 1 timme och kyl sedan i kylskåpet i minst 3 timmar.
Strö en matsked strösocker över crême bruléen och karamellisera med en brännare.