Grunderna potatismos
Fylligt, krämigt och perfekt kryddat potatismos som gör dig mätt och nöjd.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1,5 kg
mjölig potatis
4 tsk
salt
3 tsk
svartpeppar
2 tsk
muskot
150 g
smör
250 ml
kärnmjölk
Steg för steg
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Koka upp vattnet och koka potatisen i 35 minuter tills den är lagom mjuk.
Häll av potatisen och lägg i skålen till köksmaskinen med degblandare.
Tillsätt salt, svartpeppar och muskot och blanda på hastighet 2 tills potatisen har finfördelats.
Tillsätt smöret och häll i kärnmjölken. Blanda tills smöret och kärnmjölken har blandats in och potatismoset har en slät konsistens. Blanda inte för mycket för då blir potatismoset klistrigt.
Valfritt: Toppa med smörstekta brödsmulor och färska örter efter smak.