Skip the navigation

Grunderna potatismos

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: mashed potatoes

Fylligt, krämigt och perfekt kryddat potatismos som gör dig mätt och nöjd.

Duration
Totalt50min
Förberedelser15min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

1,5 kg

mjölig potatis

4 tsk

salt

3 tsk

svartpeppar

2 tsk

muskot

150 g

smör

250 ml

kärnmjölk

Steg för steg

  1. Skala potatisen och lägg den i kallt vatten. Koka upp vattnet och koka potatisen i 35 minuter tills den är lagom mjuk.

  2. Häll av potatisen och lägg i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  3. Tillsätt salt, svartpeppar och muskot och blanda på hastighet 2 tills potatisen har finfördelats.

  4. Tillsätt smöret och häll i kärnmjölken. Blanda tills smöret och kärnmjölken har blandats in och potatismoset har en slät konsistens. Blanda inte för mycket för då blir potatismoset klistrigt.

  5. Valfritt: Toppa med smörstekta brödsmulor och färska örter efter smak.