Skip the navigation

Grunderna: pâte sucrée - söt pajdeg

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte sucrée

En söt pajdeg som används som bas till krämfyllda tarteletter och pajer eller som en kakdeg.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

250 g

vetemjöl

150 g

florsocker

1 tsk

salt

125 g

kallt smör

1

ägg

Steg för steg

  1. Lägg mjöl, florsocker, salt och smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 till en grynig massa.

  3. Tillsätt ägget och blanda kort tills degen går ihop.

  4. Slå in degen i plastfolie och kyl i 2 timmar. Kavla därefter ut den på en mjölad yta.

  5. Tryck ut degen i en bakform och kyl i ytterligare 15 minuter. Följ därefter anvisningarna i receptet. Använd till krämfyllda tarteletter och pajer.