Skip the navigation

Grunderna: pâte sablée - mördeg

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte sablee

En fyllig mördeg som smular sig som sand. Används för att göra skal till pajer och tarteletter.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

120 g

kallt smör

90 g

florsocker

4

äggulor

270 g

vetemjöl

1 tsk

salt

Steg för steg

  1. Lägg smör och florsocker i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 tills blandningen blir krämig.

  3. Tillsätt 4 äggulor och öka hastigheten till 6. Blanda tills gulorna har blandats in i smörblandningen helt.

  4. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt mjöl och salt. Blanda tills det blir en deg.

  5. Slå in degen i plastfolie och kyl i 30 minuter. Kavla därefter ut på en mjölad yta.

  6. Gör pajskal med den utkavlade degen. Baka enligt önskat recept.