Skip the navigation

Grunderna: pâte brisée - fransk pajdeg

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: pâte brisée

En klassisk fransk pajdeg som kan användas till pajer, quiche och/eller crêpes.

Duration
Totalt10min
Förberedelser10min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

600 g

vetemjöl

2 tsk

salt

300 g

kallt smör

135 ml

isvatten

Steg för steg

  1. Häll mjöl, salt och kallt smör i skålen till köksmaskinen med degblandare.

  2. Blanda på hastighet 1 tills smöret har delats upp i små klumpar.

  3. Tillsätt kallt vatten och blanda kort på hastighet 1 tills det blir en deg. Stäng därefter av köksmaskinen omedelbart för att få en lätt och frasig skorpa.

  4. Slå in degen i plastfolie och kyl i 15 minuter. Kavla därefter ut på en mjölad yta.

  5. Använd den utkavlade degen till pajer, quiche och/eller crêpes. Baka enligt önskat recept.