Skip the navigation

Grunderna: italiensk maräng

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: Italian meringue

Denna glansiga maräng fungerar perfekt som bas till smörkrämsglasyr eller avbränd på toppen av en paj.

Duration
Totalt40min
Förberedelser25min
Tillagning15min

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

300 g

strösocker

150 g

vatten

4

äggvitor

1/2

citron

Steg för steg

  1. Blanda 300 g socker och 150 g vatten i en kastrull. Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills sockret har smält. Rör inte om i sockerlagen mer därefter.

  2. Tips! Om lite socker kristalliseras på kastrullens sidor kan du borsta ner sockret i sockerlagen med en fuktad bakpensel.

  3. Koka upp till 100 °C. När denna temperatur är uppnådd låter du sockerlagen stå kvar på hög värme och börjar med äggvitorna.

  4. Lägg 4 äggvitor och citronsaft i en mixerskål och vispa på hastighet 3 tills mjuka toppar bildas.

  5. Koka upp sockerlagen till 121 °C.

  6. Häll ner sockerlagen i en tunn stråle i äggvitorna medan du vispar på hastighet 3. Fortsätt att vispa i cirka 6 minuter tills marängen är tjock och blank och helt avkyld.

  7. Använd marängen som bas till glasyr, grädda i ugnen eller använd som topping på kakor och tarteletter.