Skip the navigation
Grunderna grönsaksbuljong

Grunderna grönsaksbuljong

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
vegetablestock_thumbnail.jpg
Grunderna grönsaksbuljong

Den här enkla grönsaksbuljongen är nyckeln när du vill göra smakrika soppor, grytor och många andra rätter.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser15min
Tillagning1h

Redskap

FOOD_PROCESSORFOOD_PROCESSOR

Ingredienser

Portioner

450 g

morötter med blast

6

selleristjälkar

2

lökar

2

purjolök

1 msk

olivolja

2,5 l

vatten

1

vitlökstopp

1

bouquet garni

10 g

persilja

1 tsk

pepparkorn

3

shiitakesvampar

Steg för steg

  1. Skölj grönsakerna. Skär bort morotsblasten. Ställ dem åt sidan. Använd matberedaren på 3,1 liter med tärningsskivan och kör på hastighet 1. Mata in morötterna och sellerin genom matningsröret för att tärna. Skölj purjolöken och skär bort den gröna delen. Ställ åt sidan. Tärna purjolök, selleri och morötter med hjälp av matningsröret.

  2. Häll olivolja i kastrullen och tillsätt de hackade grönsakerna. Låt grönsakerna svettas i kastrullen i 15 minuter på låg värme.

  3. Tillsätt vattnet i kastrullen. Tillsätt 10 g morotsblast och 20 g purjolökstoppar. Skär av toppen av vitlöken och lägg till i kastrullen. Lägg i din bouquet garni, pepparkorn och shiitakesvamp. Lägg på locket och låt sjuda på medelhög värme i 1 timme.

  4. Sila buljongen genom en sil. Använd direkt eller låt svalna och förvara lufttätt.