Skip the navigation

Grunderna franska marängkakor

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
frenchmeringuecookies_thumbnail.jpg

Vackra franska marängkakor som blir stjärnan på varje fest.

Duration
Totalt1h25
Förberedelser25min
Tillagning1h

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

110 g

äggvitor

1/4 tsk

vinsten

1/4 tsk

salt

190 g

strösocker

Steg för steg

  1. Lägg äggvitor, vinsten och salt i en skål. Ställ in elvispen med 6 hastigheter på hastighet 3 och vispa i 4 minuter tills mjuka toppar bildas.

  2. Vrid till hastighet 2 och tillsätt strösocker gradvis.

  3. Öka hastigheten till 5 och vispa i 12–15 minuter tills mycket styva toppar bildas. Gnugga marängen mellan fingrarna för att kontrollera att allt socker har lösts upp.

  4. Flytta marängblandningen till en spritspåse med ett stjärnmunstycke på 1,5 cm.

  5. Täck en bakplåt med bakplåtspapper. Spritsa 4 cm breda maränger på bakplåtspappret.

  6. Grädda i 1 timme i förvärmd ugn på 100 °C.

  7. Låt vila i ytterligare en timme i ugnen innan du tar ut marängerna.

  8. Valfritt: Doppa marängerna i smält Ruby-choklad.