Skip the navigation

Grunderna: Creme Anglaise

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
cremeanglaise_thumbnail.jpg

Denna klassiska vaniljsås passar perfekt till varma och kalla desserter. Du kan göra den i förväg och förvara den i kylen i upp till 3 dagar.

Duration
Totalt17min
Förberedelser10min
Tillagning7min

Redskap

HandMixerHandMixer

Ingredienser

Portioner

250 ml

vispgrädde

70 ml

standardmjölk

1

vaniljstång

3

äggulor

40 g

strösocker

Steg för steg

  1. Tillsätt grädde, mjölk och vaniljfrön och -stång i en tjockbottnad kastrull och värm över medelvärme. Låt sjuda upp och lyft av från spisen.

  2. Lägg äggulor och socker i en skål. Blanda på hastighet 7 tills smeten är ljus och tills visparna lämnar ett spår på ytan när du lyfter upp dem.

  3. Sänk till hastighet 1 och tillsätt långsamt den varma mjölken till smeten.

  4. Häll tillbaka vaniljsåsen i kastrullen och vispa över medellåg värme i minst 7 minuter eller tills din crème anglaise täcker baksidan av en sked. Servera direkt eller förvara i kylen i upp till 3 dagar.