Grunderna chokladganache
Det här receptet är för 2 typer av chokladganache beroende på hur länge du låter den vila efter att du har rört ihop den. Häll den över eller spritsa ut den på tårtor eller andra bakverk.
Grunderna chokladganache
Det här receptet är för 2 typer av chokladganache beroende på hur länge du låter den vila efter att du har rört ihop den. Häll den över eller spritsa ut den på tårtor eller andra bakverk.
Redskap
Ingredienser
600 g mörk choklad
300 g vispgrädde
Steg för steg
Häll grädden i en kastrull med tjock botten och värm tills det börjar sjuda försiktigt. Häll grädden över den mörka chokladen och låt stå i 2 minuter.
Blanda chokladen och grädden i omrörningshastighet tills de går ihop till en smet. Det tar cirka 2 minuter.
Den här blanka heta smeten kallas ”flytande ganach” och kan användas för att fylla tårtor och muffins eller som en chokladfondue.
För en fastare ganache: Täck över ganachen med plastfolie och låt den vila i rumstemperatur i minst 4 timmar. Flytta över till köksmaskinens skål, sätt fast trådvispen och blanda i 3 minuter på hastighet 2 tills färg blir ljusare och ganachen fortfarande har en konsistens som går att spritsa. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ytterligare 2 timmar. Spritsa på tårtor och muffins.