Skip the navigation

Grunderna chokladganache

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
chocolateganache_thumbnail.jpg

Det här receptet är för 2 typer av chokladganache beroende på hur länge du låter den vila efter att du har rört ihop den. Häll den över eller spritsa ut den på tårtor eller andra bakverk.

Duration
Totalt15min
Förberedelser15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

600 g

mörk choklad

300 g

vispgrädde

Steg för steg

  1. Häll grädden i en kastrull med tjock botten och värm tills det börjar sjuda försiktigt. Häll grädden över den mörka chokladen och låt stå i 2 minuter.

  2. Blanda chokladen och grädden i omrörningshastighet tills de går ihop till en smet. Det tar cirka 2 minuter.

  3. Den här blanka heta smeten kallas ”flytande ganach” och kan användas för att fylla tårtor och muffins eller som en chokladfondue.

  4. För en fastare ganache: Täck över ganachen med plastfolie och låt den vila i rumstemperatur i minst 4 timmar. Flytta över till köksmaskinens skål, sätt fast trådvispen och blanda i 3 minuter på hastighet 2 tills färg blir ljusare och ganachen fortfarande har en konsistens som går att spritsa. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ytterligare 2 timmar. Spritsa på tårtor och muffins.