Skip the navigation

Grunderna chantillykräm

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
chantillycream_thumbnail.jpg
Grunderna chantillykräm

Chantillykräm är en klassiker i den franska gastronomin. Den är lätt, luftig och ljuvligt söt och kan användas som topping till många desserter och drycker.

Duration
Totalt5min
Förberedelser5min

Redskap

HAND_MIXERHAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

450 g

vispgrädde

2,5 msk

strösocker

1 msk

vaniljpasta

Steg för steg

  1. Lägg turbovisparna från elvispen med 9 hastigheter och en skål i frysen i 15 minuter innan du gör chantillykrämen.

  2. Häll vispgrädden i den kylda skålen. Börja blanda och tillsätt strösocker. Vispa tills mjuka toppar bildas.

  3. Tillsätt vaniljpasta och blanda ingredienserna. Förvaras i kylskåp. Använd som topping på tårtor, pajer, glass och drycker.