Skip the navigation

Grunderna: bolognese

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basics: ragu

Den italienska klassikern som går hem hos alla vid alla tillfällen.

Duration
Totalt2h55
Förberedelser15min
Tillagning2h40

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

3

lökar

2 stjälkar

selleri

5

morötter

1 kg

nötkött

1 tsk

salt

1 tsk

peppar

5 msk

olivolja

70 g

tomatpuré

800 g

krossade tomater

250 ml

rödvin

250 ml

grönsaksbuljong

1

bouquet garni

Steg för steg

  1. Skala lök och morötter. Montera en tärningsskiva på matberedaren och vrid hastigheten till 1. Tärna löken, sellerin och morötterna med hjälp av matningsröret.

  2. Krydda köttet med salt och peppar. Värm 2 matskedar olivolja och bryn högrevet tills det fått färg. Lägg upp köttet på en tallrik.

  3. Värm upp resten av olivoljan. Fräs de tärnade grönsakerna i 5 minuter. Lägg tillbaka nötköttet i grytan och tillsätt tomatpuré, konserverade tomater, rödvin, grönsaksbuljong, vitlöksklyftor och bouquet garni. Lägg på locket på grytan och låt sjuda i 1 timme.

  4. Ta ut nötköttet ur såsen och strimla det med en gaffel. Lägg tillbaka det strimlade köttet i såsen och låt det sjuda utan lock i ytterligare 30 minuter.

  5. Servera med pasta och riven parmesanost.