Grönsaksfrittata
Perfekt fritatta full av sommargrönsaker.
Redskap
Ingredienser
Portioner
1
zucchini
1
röd paprika
80 g
gruyère-ost
5
ägg
120 g
ricotta
1/2
lök
2
basilikablad
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1/4 tsk
peppar
Steg för steg
Fäst foodprocessordelen med tärningsskivan på köksmaskinen. Hacka löken på hastighet 6.
Olja in en ungsfast stekpanna. Tillaga löken i stekpannan i 3 minuter på medelhög värme.
Använd foodprocessordelen med tärningsskivan för att hacka zucchinin och den röda paprikan i hastighet 4.
Tillsätt zucchinin och den röda paprikan i pannan och tillaga i 5 minuter med medelstark värme tills grönsakerna blir mjuka.
Lägg i äggen, gruyère-osten, ricottan, salt och peppar i skålen till köksmaskinen. Fäst flatblandaren och blanda på hastighet 4 i 1 minut.
Häll blandningen i stekpannan, tillsätt basilikabladen och blanda allt försiktigt.
Låt koka i 8-10 minuter på låg värme. Flytta pannan till ugnen och tillaga på 220 °C grill i 8 minuter eller tills den är gyllenbrun och klar.