Skip the navigation

Godisstångskakor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
candycanecookies_thumbnail.jpg

De här kakorna passar inte bara att doppa i varm choklad. De sprider också en god doft över hela köket.

Duration
Totalt35min
Förberedelser15min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer
CookiePressCookiePress

Ingredienser

Portioner

260 g

rumstempererat smör

300 g

farinsocker

300 g

råsocker

2

ägg

1 kg

mjöl

2 msk

pepparkakskryddor

2 tsk

salt

3 msk

bakpulver

110 ml

vatten

Steg för steg

  1. Häll smör och två typer av socker i skålen till köksmaskinen med flatblandaren monterad. Vispa på hastighet 4 till det blivit fluffigt. Tillsätt äggen och arbeta in dem.

  2. Sänk hastigheten till 1 och tillsätt gradvis mjöl, salt, bakpulver och pepparkakskryddor. Tillsätt vattnet och blanda tills det blivit en fast deg.

  3. Fäst kaktillbehöret på köksmaskinen, välj den runda formen och mata kakdegen genom matarröret. Lägg degen på en klädd bakplåt och skär varje remsa i snittar på 7 cm.

  4. Forma den skurna kakdegen till en godisstång och grädda i 20 minuter i ugnen på 180 °C. Låt svalna på ett bakgaller.