Skip the navigation

Glutenfritt bröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Gluten-free bread

Duration
Totalt2h10
Förberedelser1h30
Tillagning40min

Redskap

BreadBowlBreadBowl
StandMixerStandMixer

Ingredienser

120 g

durramjöl

180 g

brunt rismjöl

100 g

glutenfritt havremjöl

40 g

tapiokamjöl

7 g

salt

35 g

psylliumhusk

10 g

aktiv torrjäst

650 ml

vatten, ljummet

2 msk

honung

Steg för steg

  1. Blanda varmt vatten, jäst och honung i en liten skål. Låt stå i 10 minuter. Tillsätt psylliumhusk, vispa noggrant och låt stå i ytterligare 5 minuter.

  2. Värm upp brödskålen genom att fylla den med varmt vatten. Häll ut vattnet och torka skålen med en handduk. Sätt fast brödskålen på KitchenAid-köksmaskinen. Sätt i flatblandaren och lås fast huvudet. Tillsätt mjölksorterna och salt i skålen.

  3. Tillsätt jästblandningen och blanda tills degen går ihop.

  4. Ta bort degen från kroken och ta bort brödskålen. Olja in degen och lägg den i brödskålen. Täck skålen med locket och låt degen jäsa i 60 minuter.

  5. Ta bort skålen och ta försiktigt ut degen ur skålen. Forma en boll genom att försiktigt dra degen mot mitten.

  6. Klä locket till brödskålen med bakplåtspapper. Lägg degen på locket och täck den med brödskålen. Låt degen jäsa i 15 minuter.

  7. Förvärm ugnen till 230 °C när degen står på andra jäsningen. Sätt in brödskålen i ugnen. Grädda i 30 minuter. Ta försiktigt ut brödskålen med grytlappar och grädda brödet i ytterligare 10 minuter, eller tills skorpan är gyllenbrun. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.