Frukost med svarvade äpplen
Få ditt äpple om dagen med den här frukosten med svarvade äpplen och rostade havregryn.
Frukost med svarvade äpplen
Få ditt äpple om dagen med den här frukosten med svarvade äpplen och rostade havregryn.
Redskap
Ingredienser
160 g havregryn
60 ml lönnsirap
13 g kokosolja, smält
6 äpplen
3 tsk kanel
600 g grekisk yoghurt
Steg för steg
Rosta havregrynen genom att hälla havregryn, lönnsirap och smält kokosolja i en skål. Blanda ihop och lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 150 °C i ca 20 minuter. Låt svalna.
Sätt svarven på KitchenAid-köksmaskinen. Centrera äpplet på spettet för frukt och grönsaker. Fäst svarvkniven för mediumstrimlor. Placera en skål under svarven och vrid sedan hastigheten till 6 för att svarva äpplena.
Tillsätt kanel till äpplena och vänd runt för att blanda. Lägg grekisk yoghurt på tallrikarna, lite rostad havre och avsluta med ett svarvat äpple per tallrik.