Frukost med svarvade äpplen
Få ditt äpple om dagen med den här frukosten med svarvade äpplen och rostade havregryn.
Redskap
Ingredienser
Portioner
160 g
havregryn
60 ml
lönnsirap
13 g
kokosolja, smält
6
äpplen
3 tsk
kanel
600 g
grekisk yoghurt
Steg för steg
Rosta havregrynen genom att hälla havregryn, lönnsirap och smält kokosolja i en skål. Blanda ihop och lägg över på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 150 °C i ca 20 minuter. Låt svalna.
Sätt svarven på KitchenAid-köksmaskinen. Centrera äpplet på spettet för frukt och grönsaker. Fäst svarvkniven för mediumstrimlor. Placera en skål under svarven och vrid sedan hastigheten till 6 för att svarva äpplena.
Tillsätt kanel till äpplena och vänd runt för att blanda. Lägg grekisk yoghurt på tallrikarna, lite rostad havre och avsluta med ett svarvat äpple per tallrik.