Skip the navigation

Focaccia med vitlök och parmesan

KitchenAid Chef

Krispig och med vitlökssmak på utsidan, fluffig och dränkt i olivolja på insidan. Det här är det ultimata receptet på italiensk focaccia.

garlicandparmesanfocaccia thumbnail

Focaccia med vitlök och parmesan

KitchenAid Chef

Krispig och med vitlökssmak på utsidan, fluffig och dränkt i olivolja på insidan. Det här är det ultimata receptet på italiensk focaccia.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
25min
Vila
3h
Tillagning
30min
Totalt
3h55
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

500 ml varmt vatten

2 tsk torrjäst

1 msk socker

3 msk olivolja

550 g vetemjöl

1 msk grovt havssalt

2 vitlöksklyftor, rivna

2 msk riven parmesan

Steg för steg

  1. Tillsätt varmt vatten, torrjäst, socker, 1 msk olivolja, mjöl och salt i skålen på köksmaskinen med degkrok. Blanda på hastighet 2 tills det blir en blöt och klibbig deg.

  2. Täck skålen med en handduk och låt vila i 15 minuter på en varm plats. Blöt händerna och vik degen 4 gånger, rotera skålen 90° mellan varje vikning. Täck med en kökshandduk och låt vila i 10 minuter. Upprepa detta vikningssteg 3 gånger till.

  3. Täck degen med olja, täck med plastfolie och en kökshandduk. Låt den vila i minst 1,5 timmar tills den har fördubblats i storlek och luftbubblor har bildats på ytan.

  4. Täck en bakform med olja. Skaka skålen fram och tillbaka tills bubblorna i degen öppnas och häll över den i bakformen. Tryck försiktigt ut degen i hörnen. Låt vila i 30 minuter till. Blanda resterande olivolja, vitlök och parmesan. Ringla över olivolja på degens ovansida och använd fingrarna för att skapa gropar i degen.

  5. Grädda i 30 minuter i förvärmd ugn på 230 °C. Ta ut brödet ur formen och låt vila på bakgaller.