Skip the navigation

Fluffig medelhavscouscous

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
mediterraneancouscous_thumbnail.jpg

Lär dig att göra en perfekt fluffig couscous!

Duration
Totalt20min
Förberedelser15min
Tillagning5min

Redskap

KettleKettle

Ingredienser

Portioner

1 msk

olivolja

160 g

couscous

1 tsk

buljongpulver

230 ml

vatten

30 g

mynta

30 g

bladpersilja

1

rödlök

3

tomat

30 g

gula russin

3 msk

citronsaft

Steg för steg

  1. Det här receptet är för tre portioner.

  2. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt couscous och laga genom att röra om ibland tills couscousen blir gyllenbruna.

  3. Koka vattnet till 100 °C i KitchenAid-vattenkokaren.

  4. Placera couscousen i värmebeständig skål. Tillsätt buljongen och 230 ml varmt vatten. Placera locket på skålen och låt vila i 10 minuter.

  5. Ta av locket och fluffa couscousen med hjälp av en gaffel.

  6. Hacka myntan och persiljan. Skala och finhacka löken. Kärna ur tomaterna och skär dem i små kuber. Lägg till couscousen.

  7. Tillsätt gula russin och citronjuice. Blanda och servera omedelbart eller förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.