Skip the navigation

Fluffig medelhavscouscous

KitchenAid Chef

Lär dig att göra en perfekt fluffig couscous!

mediterraneancouscous_thumbnail.jpg

Fluffig medelhavscouscous

KitchenAid Chef

Lär dig att göra en perfekt fluffig couscous!

Redskap

Kettle
Förberedelser
15min
Tillagning
5min
Totalt
20min
Portioner
3
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

1 msk olivolja

160 g couscous

1 tsk buljongpulver

230 ml vatten

30 g mynta

30 g bladpersilja

1 rödlök

3 tomat

30 g gula russin

3 msk citronsaft

Steg för steg

  1. Det här receptet är för tre portioner.

  2. Värm olivoljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt couscous och laga genom att röra om ibland tills couscousen blir gyllenbruna.

  3. Koka vattnet till 100 °C i KitchenAid-vattenkokaren.

  4. Placera couscousen i värmebeständig skål. Tillsätt buljongen och 230 ml varmt vatten. Placera locket på skålen och låt vila i 10 minuter.

  5. Ta av locket och fluffa couscousen med hjälp av en gaffel.

  6. Hacka myntan och persiljan. Skala och finhacka löken. Kärna ur tomaterna och skär dem i små kuber. Lägg till couscousen.

  7. Tillsätt gula russin och citronjuice. Blanda och servera omedelbart eller förvara i en lufttät behållare i kylskåpet.