Skip the navigation

Flerkornsburgare med rödbetor och bönor

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Multigrain Beet and Bean Burgers

Fira årets färg med dessa fantastiska rödbetsburgare!

Duration
Totalt50min
Förberedelser30min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

215 g

rostade betor, rivna

40 g

havregryn

230 g

tillagad quinoa

2 msk (30 g)

tahini

1 msk (15 ml)

balsamvinäger

2 tsk (11 g)

salt

1 tsk (3 g)

malen svartpeppar

1 msk (8 g)

sesamfrön

2 msk (20 g)

linfrön

1 msk (5 g)

vitlökspulver

440 g

vita bönor, avrunna och sköljda

2 (100 g)

stora ägg, slätvispade

Steg för steg

  1. Montera degblandardelen på KitchenAid-köksmaskinen. Lägg alla ingredienser utom äggen i mixerskålen och vrid till hastighet 2. När ingredienserna börjar mosas ihop och är klibbiga ökar du till hastighet 4 och blandar i 3–4 minuter till. Sänk hastigheten till Stir, tillsätt ägg och rör om tills de är helt blandade. Stäng av köksmaskinen, täck skålen med plastfolie och låt blandningen vila i 10–15 minuter.

  2. Värm en non-stick-stekpanna på medelvärme med 2 msk olivolja. Forma burgare till önskad storlek (ca 1 cm tjocka) och lägg dem i den varma stekpannan. Stek inte för många åt gången. Täck pannan och stek burgarna i 3–4 minuter. Använd sedan en fiskspade för att försiktigt vända burgarna till andra sidan. Täck inte över efter att du vänt på burgarna. Stek i ytterligare 3–4 minuter, eller tills de är gyllenbruna på varje sida.