Flerkornsburgare med rödbetor och bönor
Fira årets färg med dessa fantastiska rödbetsburgare!
Flerkornsburgare med rödbetor och bönor
Fira årets färg med dessa fantastiska rödbetsburgare!
Redskap
Ingredienser
215 g rostade betor, rivna
40 g havregryn
230 g tillagad quinoa
2 msk (30 g) tahini
1 msk (15 ml) balsamvinäger
2 tsk (11 g) salt
1 tsk (3 g) malen svartpeppar
1 msk (8 g) sesamfrön
2 msk (20 g) linfrön
1 msk (5 g) vitlökspulver
440 g vita bönor, avrunna och sköljda
2 (100 g) stora ägg, slätvispade
Steg för steg
Montera degblandardelen på KitchenAid-köksmaskinen. Lägg alla ingredienser utom äggen i mixerskålen och vrid till hastighet 2. När ingredienserna börjar mosas ihop och är klibbiga ökar du till hastighet 4 och blandar i 3–4 minuter till. Sänk hastigheten till Stir, tillsätt ägg och rör om tills de är helt blandade. Stäng av köksmaskinen, täck skålen med plastfolie och låt blandningen vila i 10–15 minuter.
Värm en non-stick-stekpanna på medelvärme med 2 msk olivolja. Forma burgare till önskad storlek (ca 1 cm tjocka) och lägg dem i den varma stekpannan. Stek inte för många åt gången. Täck pannan och stek burgarna i 3–4 minuter. Använd sedan en fiskspade för att försiktigt vända burgarna till andra sidan. Täck inte över efter att du vänt på burgarna. Stek i ytterligare 3–4 minuter, eller tills de är gyllenbruna på varje sida.