Skip the navigation

Flerkornsburgare med rödbetor och bönor

KitchenAid Chef

Fira årets färg med dessa fantastiska rödbetsburgare!

Import-Recipe - Multigrain Beet and Bean Burgers

Flerkornsburgare med rödbetor och bönor

KitchenAid Chef

Fira årets färg med dessa fantastiska rödbetsburgare!

Redskap

StandMixer
Förberedelser
30min
Tillagning
20min
Totalt
50min
Portioner
6
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

215 g rostade betor, rivna

40 g havregryn

230 g tillagad quinoa

2 msk (30 g) tahini

1 msk (15 ml) balsamvinäger

2 tsk (11 g) salt

1 tsk (3 g) malen svartpeppar

1 msk (8 g) sesamfrön

2 msk (20 g) linfrön

1 msk (5 g) vitlökspulver

440 g vita bönor, avrunna och sköljda

2 (100 g) stora ägg, slätvispade

Steg för steg

  1. Montera degblandardelen på KitchenAid-köksmaskinen. Lägg alla ingredienser utom äggen i mixerskålen och vrid till hastighet 2. När ingredienserna börjar mosas ihop och är klibbiga ökar du till hastighet 4 och blandar i 3–4 minuter till. Sänk hastigheten till Stir, tillsätt ägg och rör om tills de är helt blandade. Stäng av köksmaskinen, täck skålen med plastfolie och låt blandningen vila i 10–15 minuter.

  2. Värm en non-stick-stekpanna på medelvärme med 2 msk olivolja. Forma burgare till önskad storlek (ca 1 cm tjocka) och lägg dem i den varma stekpannan. Stek inte för många åt gången. Täck pannan och stek burgarna i 3–4 minuter. Använd sedan en fiskspade för att försiktigt vända burgarna till andra sidan. Täck inte över efter att du vänt på burgarna. Stek i ytterligare 3–4 minuter, eller tills de är gyllenbruna på varje sida.