Flatbread med fikon
Det här flatbreadet är perfekt om du är ute efter en lyxig och enkel lunch. Det passar också bra som aptitretare.
Flatbread med fikon
Det här flatbreadet är perfekt om du är ute efter en lyxig och enkel lunch. Det passar också bra som aptitretare.
Redskap
Ingredienser
250 g mjöl
1/2 tsk salt
60 ml neutral olja
140 g varmt vatten
80 g färsk getost
150 g gräddfil
4 fikon
210 g lagrad getostrulle
6 skivor prosciutto
1 tsk färsk timjan
2 msk crema di balsamico
Steg för steg
Häll mjöl och salt i skålen till köksmaskinen med flatblandern monterad. Börja blanda på hastighet 2. Tillsätt olja och varmt vatten och blanda till en deg.
Dela degen i två jämnstora delar och kavla ut dem på en lätt mjölad yta. Vik upp degens kanter.
Blanda färsk getost och gräddfil i en liten skål. Bred ut blandningen på båda bröden. Skiva fikonen och getostrullen. Toppa bröden med fikonskivor och getostskivor.
Grädda i 10 minuter i en ugn som är förvärmd till 220 °C. Ställ in ugnen på grill och grädda i 5 minuter till.
Avsluta med prosciutto, färsk timjan och Crema di balsamico.