Skip the navigation

Flammkuchen

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Flammkuchen

Den här tyska flammkuchenpizzan är snabb att tillaga och är definitivt värd att prova!

Duration
Totalt30min
Förberedelser15min
Tillagning15min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

100 g

mjöl

1/2 tsk

salt

62 ml

vatten

1 msk

olivolja

75 g

gräddfil

1,5

smålök

75 g

färsk och krämig bredbar ost

1,5

kvistar av rosmarin, finhackade

1,5 tsk

honung

att smaka av

svartpeppar

Steg för steg

  1. Häll mjölet och saltet i köksmaskinens skål. Forma en grop och häll i vatten och olivolja.

  2. Använd köksmaskinen med degkroken och blanda med hastighet 2 i fyra minuter. Degen är klar när den fjädrar tillbaka när du trycker på den.

  3. Lägg degen på en yta med mjöl.

  4. Kavla ut degen med en kavel tills den är ca tre millimeter tjock. Placera på en oljad bakplåt.

  5. Garnera degen med gräddfil, lökringar, krämig och bredbar ost och rosmarin. Ringla över flytande honung och tillsätt svartpeppar efter smak.

  6. Grädda i 15 minuter i en ugn som är förvärmd till 260 °C.