Skip the navigation

Fisktacos, slaw och vattenmelonsalsa

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
fishtacos_wallpaper.jpg

Smak av havet och sommaren i en taco är en perfekt rätt för soliga dagar.

Duration
Totalt1h
Förberedelser30min
Tillagning30min

Redskap

FoodProcessorFoodProcessor

Ingredienser

Portioner

900 g

hälleflundrafiléer eller mild vit fisk

2 msk

chipotlekryddor

3

färsk limesaft

16

majstortillas, ångkokta

1

skivad avokado

2

morötter, skalade

1/2 + 1/2

liten rödlök

8

rädisor

4 + 4 + 4 g

koriander

80 ml

majonnäs

3 msk

äppelcidervinäger

1 msk

socker

1/2

liten vattenmelon, skuren i stora bitar

1

serrano

1/2

mango

1/2

gurka, skuren i bitar

2

vitlöksklyftor

1/2

poblano, rostad

235 ml

gräddfil

1 tsk

vitlökspulver

1 tsk

lökpulver

1,5 tsk

chipotlepulver

to taste

salt

to taste

peppar

Steg för steg

  1. Förbered din slaw genom att fästa rivningskniven på matberedaren och ladda matningsröret med kål och strimla på hög hastighet. Fortsätt sedan med morötterna, rädisor och rödlök. Lägg grönsakerna i en medelstor skål och tillsätt 4 g grovhackad koriander och blanda. Blanda majonnäs, saften av en halv lime, vinäger och socker i en separat skål och blanda ordentligt. Häll blandningen över din slaw och rör ihop.

  2. Förbered salsan genom att fästa universalkniven på matberedaren och tillsätt serranochilifrukter, vitlök och rödlök, fäst locket och pulsera med några sekunders mellanrum tills maten är malen. Tillsätt gurka och pulsera tills gurkan delats i medelstora bitar, tillsätt vattenmelon, mango och 4 g korianderblad och pulsera tills bitarna är små. Överarbeta inte – då blir din salsa rinnig. Tillsätt saft från en halv lime i salsan.

  3. Förbered poblanogräddsåsen genom att grilla chilifrukterna tills skinnet är svart. Ta sedan bort och kasta skinnet och fröna. Fäst universalkniven på matberedaren och tillsätt chilifrukter, gräddfil, vitlökspulver, lökpulver, chipotlepulver, 4 g korianderblad och saft från en halv lime. Bearbeta på hög hastighet tills blandningen är slät.

  4. Hetta upp grillen till hög värme, krydda fisken med chipotlepulver, salt och peppar och täck den med olivolja. Lägg fisken på aluminiumfolie och koka cirka tre minuter på varje sida eller tills fisken delar sig. Ta bort från grillen och dela upp i mellanstora bitar och pressa saften från en halv lime över fisken.

  5. Sätt ihop tacos genom att använda två skal för varje taco och tillsätt fisk och slaw. Servera salsa på sidan av och toppa med avokadoskivor, koriander och krämig poblanosås.