Skip the navigation

Ugnsbakad fisk med citrusörtsalt

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
Herb salt crusted fish recipes

Att ugnsbaka fisk i en saltskorpa blir vackert och ger fisken livfull citrussmak.

Duration
Totalt50min
Förberedelser15min
Tillagning35min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

1,2 kg

lite grovt havssalt eller havssaltflingor

150 ml

vatten

2

limefrukter

1

citron

1

grapefrukt

knippe

dill

knippe

färsk dragon

1

chilipeppar

1

hel fisk (som snapper, kungsfisk eller guldsparid), rensad och fjällad

Steg för steg

  1. Lägg saltet i skålen till köksmaskinen och sätt fast degblandaren. Tillsätt rivet skal av limefrukter, citron och grapefrukt till saltet. Finhacka en näve dill och lägg ner det i saltet. Häll i vattnet. Blanda på hastighet 1 i minst 2 minuter. Saltblandningen ska ha samma konsistens som våt sand. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.

  2. Strö ett lager salt i en ugnsform och lägg fisken ovanpå. Skär citrusfrukter i skivor och lägg skivorna i fisken tillsammans med färsk dragon och lite skivad chilipeppar. Täck fisken med resten av saltet och tryck till det ordentligt. Hela fisken ska vara täckt av ett tjockt lager salt.

  3. Baka i 160 °C i förvärmd ugn i 35 minuter. Använd baksidan av en sked för att knäcka saltskorpan. Använd en stektermometer för att kontrollera att fisken är 65 °C inuti innan du äter den.

  4. Tips: Om du använder fint salt istället för grovt salt, byter du ut vattnet mot samma mängd äggvita.