Skip the navigation

Fattiga riddare med kokos och hibiskussirap

KitchenAid Chef

Utsökta och krispiga fattiga riddare med kokos, perfekta för en lyxig söndagsfrukost.

Coconut french toast.jpg

Fattiga riddare med kokos och hibiskussirap

KitchenAid Chef

Utsökta och krispiga fattiga riddare med kokos, perfekta för en lyxig söndagsfrukost.

Redskap

StandMixer
Förberedelser
10min
Tillagning
30min
Totalt
40min
Svårighet
Enkelt

Ingredienser

12 skivor briochebröd, gammalt

70 ml mellanmjölk

70 ml kokosmjölk

2 ägg

150 g riven kokos

3 msk smör

250 ml vatten

250 g socker

2 msk torkad hibiskus

250 g kokosyoghurt

400 g färska kokosbitar

30 g ätbara blommor till dekoration

Steg för steg

  1. Häll mjölken i köksmaskinens skål och sätt fast vispen. Tillsätt kokosmjölk och ägg. Blanda på hastighet 4 i en minut. Häll i en grund skål.

  2. Lägg den rivna kokosen på en tallrik. Blötlägg en bit briochebröd i mjölkblandningen och doppa det sedan i den rivna kokosen.

  3. Värm upp en stekpanna med smör på medelhög värme. Stek briochebrödet på båda sidor tills det är gyllenbrunt och krispigt. Stek alla skivorna på samma sätt.

  4. Gör hibiskussirapen genom att tillsätta vatten, socker och hibiskus i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i 15–20 minuter tills sirapen tjocknar. Sila och häll upp på flaska eller i en lufttät behållare. Du kan göra sirapen upp till 5 dagar i förväg.

  5. Servera de fattiga riddarna med sirap, kokosyoghurt, färsk kokos och ätbara blommor.