Skip the navigation

Espresso med farinsocker, is och havremjölk

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
BrownSugarIcedOatMilk_wallpaper.jpg

Gläd dina smaklökar med sötma och salt i den här härliga drycken.

Duration
Totalt25min
Förberedelser25min

Redskap

CoffeeMachineCoffeeMachine

Ingredienser

Portioner

115 g

brunt socker

125 ml

vatten

1/2 tsk

vaniljextrakt

en nypa

salt

dubbel

espresso

125 ml

havremjölk

Steg för steg

  1. Mät upp vatten och farinsocker i en liten kastrull.

  2. Koka upp, sänk sedan värmen så att det börjar sjuda och koka tills blandningen börjar tjockna i 9–10 minuter.

  3. Ta bort från värmen och rör i vanilj och salt.

  4. Låt svalna

  5. Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.

  6. Låt espresson svalna i 5–10 minuter innan du tillsätter havremjölk i en drinkshaker.

  7. Tillsätt 2 teskedar brun sockerlag och skaka i 30 sekunder.

  8. Fyll ett högt glas med is och häll över latte.

  9. Tips: Sätt i ett flexibelt sugrör.