Espresso med farinsocker, is och havremjölk
Gläd dina smaklökar med sötma och salt i den här härliga drycken.
Redskap
Ingredienser
Portioner
115 g
brunt socker
125 ml
vatten
1/2 tsk
vaniljextrakt
en nypa
salt
dubbel
espresso
125 ml
havremjölk
Steg för steg
Mät upp vatten och farinsocker i en liten kastrull.
Koka upp, sänk sedan värmen så att det börjar sjuda och koka tills blandningen börjar tjockna i 9–10 minuter.
Ta bort från värmen och rör i vanilj och salt.
Låt svalna
Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.
Låt espresson svalna i 5–10 minuter innan du tillsätter havremjölk i en drinkshaker.
Tillsätt 2 teskedar brun sockerlag och skaka i 30 sekunder.
Fyll ett högt glas med is och häll över latte.
Tips: Sätt i ett flexibelt sugrör.