Skip the navigation

Espresso med farinsocker, is och havremjölk

KitchenAid Chef

Gläd dina smaklökar med sötma och salt i den här härliga drycken.

BrownSugarIcedOatMilk_wallpaper.jpg

Espresso med farinsocker, is och havremjölk

KitchenAid Chef

Gläd dina smaklökar med sötma och salt i den här härliga drycken.

Redskap

CoffeeMachine
Förberedelser
25min
Totalt
25min
Portioner
1
Svårighet
Medel

Ingredienser

115 g brunt socker

125 ml vatten

1/2 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

dubbel espresso

125 ml havremjölk

Steg för steg

  1. Mät upp vatten och farinsocker i en liten kastrull.

  2. Koka upp, sänk sedan värmen så att det börjar sjuda och koka tills blandningen börjar tjockna i 9–10 minuter.

  3. Ta bort från värmen och rör i vanilj och salt.

  4. Låt svalna

  5. Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.

  6. Låt espresson svalna i 5–10 minuter innan du tillsätter havremjölk i en drinkshaker.

  7. Tillsätt 2 teskedar brun sockerlag och skaka i 30 sekunder.

  8. Fyll ett högt glas med is och häll över latte.

  9. Tips: Sätt i ett flexibelt sugrör.

DEC24 - D2C PDP banner - Espresso exploration kits (semi auto)

Få KitchenAid x illy Espresso Exploration Kit

vid köp av en KitchenAid espressomaskin (värderad till upp till 1250 SEK) som inkluderar en avtagbar bönbehållare med lock, en mjölkbehållare med slang och lock, samt 3 burkar illy kaffebönor (Classico, Decaf och Brasil).