emeagif
Skip the navigation

Redskap

CoffeeMachine
Förberedelser
25min
Totalt
25min
Portioner
1
Svårighet
Medel
BrownSugarIcedOatMilk_wallpaper.jpg

Espresso med farinsocker, is och havremjölk

KitchenAid Chef

Gläd dina smaklökar med sötma och salt i den här härliga drycken.

Redskap

CoffeeMachine
Förberedelser
25min
Totalt
25min
Portioner
1
Svårighet
Medel

Ingredienser

115 g brunt socker

125 ml vatten

1/2 tsk vaniljextrakt

en nypa salt

dubbel espresso

125 ml havremjölk

Steg för steg

  1. Mät upp vatten och farinsocker i en liten kastrull.

  2. Koka upp, sänk sedan värmen så att det börjar sjuda och koka tills blandningen börjar tjockna i 9–10 minuter.

  3. Ta bort från värmen och rör i vanilj och salt.

  4. Låt svalna

  5. Gör en dubbel espresso i din favoritkopp.

  6. Låt espresson svalna i 5–10 minuter innan du tillsätter havremjölk i en drinkshaker.

  7. Tillsätt 2 teskedar brun sockerlag och skaka i 30 sekunder.

  8. Fyll ett högt glas med is och häll över latte.

  9. Tips: Sätt i ett flexibelt sugrör.

Fan av kaffe? Utforska populära recept

BLÄDDRA BLAND ALLA RECEPT

Fantastiska maskiner för kaffe