Skip the navigation

Enkelt franskt bröd

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Easy french bread

Duration
Totalt2h25
Förberedelser15min
Tillagning40min
Vila1h30

Redskap

SifterSifter
StandMixerStandMixer

Ingredienser

550 g

vetemjöl

10 g

socker

14 g

torrjäst

10 g

salt

375 ml

varmt vatten (cirka 40 °C)

Steg för steg

  1. Häll i vatten i KitchenAids köksmaskinens skål med en degkrok. Tillsätt jäst och socker. Vrid köksmaskinen till hastighet 1 och blanda i 30 sekunder för att lösa upp. Fäst siktaren och vågen på köksmaskinen. Sätt köksmaskinen på hastighet 1 och sikta mjölet gradvis ner i skålen. Tillsätt salt. Ta bort sikt- och vågdelen från köksmaskinen. Knåda degen på hastighet 1 i 2 minuter. Ta bort degen från kroken och lägg tillbaka den i skålen. Strö lite mjöl på degen. Använd en hand för att vända och täck degen med mjöl. Täck skålen med en ren handduk. Låt degen jäsa i 60 minuter.

  2. Ta av locket från skålen, ta försiktigt ut degen ur skålen och lägg den på en mjölad yta. Rulla en boll genom att ta upp ena änden av degen, sträcka ut den och sedan vika den mot mitten som när du viker ett kuvert. Fortsätt tills degen ser ut som en rund brödlimpa. Vänd på degen och placera försiktigt båda händerna på vardera sidan av den runda delen och böj försiktigt höger handflata runt den högra kanten samtidigt som du använder vänster hand för att rotera den runda delen på ytan. Den här åtgärden jämnar till degen till en rund bulle. Placera degen i en degprovningskorg. Täck med en ren handduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

  3. Förvärm ugnen till 240 °C när degen står på andra jäsningen. Lägg en tom gryta i ugnen. När ugnen har värmts upp tar du bort den.

  4. Vänd degen ner degen från provningskorgen till ett bakplåtspapper. Gör skåror på ytan av brödet. Lägg försiktigt brödet inuti grytan. Stäng locket och grädda i 30 minuter. Ta bort locket och grädda i ytterligare 10 minuter tills brödet blir brunt och knaprigt. Lägg brödet på ett galler för att svalna innan du skär det i skivor.