Skip the navigation

Enkel zucchinilasagne

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
zucchinilasagna_thumbnail.jpg

En lättare lasagne med zucchini som inte gör dig besviken.

Duration
Totalt50min
Förberedelser15min
Tillagning35min

Redskap

SheetCutterSheetCutter
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

3

zucchinier

3 tsk

salt

1

lök

200 g

spenat

1 msk

olivolja

750 g

ricotta

1 msk

peppar

1/2 tsk

muskot

90 g

pesto

150 g

riven emmental

Steg för steg

  1. Använd frukt- och grönsakshyveln försedd med den tunna kniven för att skära zucchinin i tunna skivor. Strö 2 matskedar salt över zucchinin och låt stå i 15 minuter. Använd hushållspapper för att pressa ut vattnet ur zucchinin.

  2. Tärna löken och sautera den i 5 minuter i olivolja på medelhög värme. Tillsätt spenat och sautera tills den mjuknat. Använd ett durkslag för att hälla av vattnet från spenaten.

  3. Tillsätt ricotta, 1 tesked salt, peppar, muskot och pesto i skålen på en köksmaskin med flatblandare. Mixa på hastighet 2 tills allt har blandats.

  4. Lägg ett lager zucchini i bottnen på en ugnsform. Bred på 1/3 av ricottablandningen och 1/3 av spenaten. Upprepa detta steg två gånger till. Avsluta med ett sista lager zucchini. Strö över emmentalosten.

  5. Grädda i 35 minuter i en ugn som är förvärmd till 200 °C.