Skip the navigation

Enkel sockerkaka

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Basic sponge cake

Den här traditionella engelska sockerkakan är god till te.

Duration
Totalt45min
Förberedelser15min
Tillagning30min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

225 g

smör, mjukt

225 g

strösocker

4

ägg

225 g

vetemjöl

60 ml

mjölk

225 g

vispgrädde

120 g

hallonsylt

Steg för steg

  1. Lägg det mjuka smöret och sockret i köksmaskinens skål. Fäst trådvispen och vispa på hastighet 4 tills smeten är ljus och fluffig.

  2. Tillsätt ägg, mjöl och mjölk och vispa på hastighet 2 i 30 sekunder. Öka hastigheten till 4 och vispa i 2 minuter.

  3. Dela blandningen mellan två formar på 18 cm med löstagbar botten.

  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter på 180 °C och känn med en tandpetare att kakan är klar. Kakan är klar när tandpetaren är torr. Låt kakan svalna och ta ut kakan ur formen med löstagbar botten.

  5. Lägg resten av grädden i skålen till köksmaskinen med trådvisp. Vispa grädden på hastighet 8.

  6. Fyll sockerkakan med vispad grädde och hallonsylt och pudra sedan ovansidan med florsocker.