Skip the navigation

Enkel chokladmousse

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Easy chocolate mousse

Enkel chokladmousse som känns lyxig och fyllig.

Duration
Totalt3h10
Förberedelser10min
Inställning3h

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

120 g

pastöriserade äggvitor

80 g

bitar av mörk choklad

1 msk

strösocker

25 g

gräddfil

2

hallon

Steg för steg

  1. Häll äggvitorna i köksmaskinens skål. Fäst ballongvispen. Dra hastighetsregleringsspaken till 10 och vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar.

  2. Tillsätt socker och vispa tills stela toppar bildas.


  3. Smält chokladbitarna i mikrovågsugn på hög värme i cirka 30 sekunder eller tills de precis smälter.

  4. Häll den smälta chokladen i en separat skål. Tillsätt en matsked av de vispade äggvitorna till den smälta chokladen och blanda ordentligt med en slickepott.

  5. Upprepa tills alla äggvitor har arbetats in.

  6. Skeda upp i fyra koppar eller små skålar och ställ i kylen i tre timmar. Servera med gräddfil och hallon.