Dulce de leche- och cappuccinogranité
En dekadent dessert för kaffeälskare. Söt, fyllig och perfekt för en sommarkväll.
Dulce de leche- och cappuccinogranité
En dekadent dessert för kaffeälskare. Söt, fyllig och perfekt för en sommarkväll.
Redskap
Ingredienser
4 puckar espressopuckar
4 espressoshots
500 ml 2 % mjölk
125 ml dulce de leche
125 ml skummad mjölk
12 till 15 (35 g) chokladtäckta kaffebönor
6 g 2 msk (6 g) riven choklad med kaffesmak
Steg för steg
Dagen före: Häll 1 espressoshot var i 4 formar.
Dagen före: Häll mjölk i formar upp till fyllningslinjen. Varje form bör innehålla cirka 125 ml. Frys formarna i 12 till 24 timmar.
Samma dag: Häll 125 ml dulce de leche i en skål och tunna ut med 125 ml förångad mjölk. Du kan använda andra mjölksorter men se till att konsistensen är rinnande. Rör ihop. Blandningen ska kunna ringlas över och rinna ned över graniténs sidor. Detta är ditt sötningsmedel.
Det här receptet kräver inte temperering. Gör espressogranitén i ett glas eller en skål. Häll 25 ml eller mer (beroende på hur söt du vill ha din cappuccino) av dulce de leche-blandningen över granitén och toppa med 3–4 chokladtäckta kaffebönor eller riven kaffechoklad.