Skip the navigation

Domáce surdegsbroed

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Sourdough bread

Duration
Totalt6h55
Förberedelser20min
Tillagning45min
Vila5h50

Redskap

BreadBowlBreadBowl
StandMixerStandMixer

Ingredienser

400 g

vetemjöl

15 g

salt

150 g

surdegskultur

1 msk

snabbjäst

200 ml

vatten, ljummet

Steg för steg

  1. Tillsätt mjöl, salt, jäst och surdegskultur till bakskålen med degkroken.

  2. Blanda på hastighet 1 och häll långsamt i vattnet. Blanda tills det blir en fast, jämn och elastisk deg.

  3. Forma degen till en boll, placera den i bakskålen och täck med locket. Låt vila i minst 3 timmar.

  4. Vänd ut degen på en mjölad yta. Forma brödet genom att vika upp degens kanter mot mitten.

  5. Lägg degen på locket som är klätt med bakplåtspapper och täck med brödskålen. Låt jäsa i minst 2 timmar.

  6. Snitta brödet och grädda i 35 minuter i en förvärmd ugn på 230 ºC. Ta bort bakskålen efter 35 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter tills skorpan är gyllenbrun.