Dipp med vispad färskost pumpa och timjan
Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.
Redskap
Ingredienser
Portioner
400 g
butternutpumpa
3 msk
olivolja
1 tsk
rökt paprikapulver
230 g
färskost, rumstempererad
2 msk
timjan, färsk
10 kvistar
timjan, färsk
1 msk
citronsaft
1/4 tsk
peppar
1 msk
pumpafrön
Steg för steg
Skala butternutpumpan. Skär den i skivor. Ringla 2 msk olivolja över butternutpumpan och strö över rökt paprikapulver. Tillaga i förvärmd ugn på 180 °C i 45 minuter. Låt svalna.
Lägg färskosten i köksmaskinens skål och sätt på vispen. Vispa på hastighet 4 i ungefär 1 minut. Tillsätt färsk timjan, citronsaft och peppar. Tillsätt de avsvalnade pumpaskivorna och vispa på hastighet 4 tills blandningen är slät.
Tillsätt resten av olivoljan och toppa med pumpafrön och några timjankvistar.