Skip the navigation

Dipp med vispad färskost pumpa och timjan

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
whippedcreamcheesedip_thumbnail.jpg

Enkel men smaskig dipp gjord med färskost, färsk timjan och rostad pumpa.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser25min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

400 g

butternutpumpa

3 msk

olivolja

1 tsk

rökt paprikapulver

230 g

färskost, rumstempererad

2 msk

timjan, färsk

10 kvistar

timjan, färsk

1 msk

citronsaft

1/4 tsk

peppar

1 msk

pumpafrön

Steg för steg

  1. Skala butternutpumpan. Skär den i skivor. Ringla 2 msk olivolja över butternutpumpan och strö över rökt paprikapulver. Tillaga i förvärmd ugn på 180 °C i 45 minuter. Låt svalna.

  2. Lägg färskosten i köksmaskinens skål och sätt på vispen. Vispa på hastighet 4 i ungefär 1 minut. Tillsätt färsk timjan, citronsaft och peppar. Tillsätt de avsvalnade pumpaskivorna och vispa på hastighet 4 tills blandningen är slät.

  3. Tillsätt resten av olivoljan och toppa med pumpafrön och några timjankvistar.