Skip the navigation

Dip i falafelstil med nachos och salsa pico de gallo

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Falafel style dip with nachos and sauce

Fusion utan förvirring, det är vad du får när du kombinerar matlagning från Mexiko och Mellanöstern i en delikat förrätt.

Duration
Totalt20min
Förberedelser20min

Redskap

MeatGrinderMeatGrinder
StandMixerStandMixer

Ingredienser

Portioner

200 g

chickpeas in brine

50 g

parsley

60 ml

fettfri yoghurt

1/2 klyfta

vitlök

200 g

tomatmassa

25 g

jalapeños i lag

1 msk

vitvinsvinäger

4 msk

sesamolja

1/3 tsk

bordssalt

Steg för steg

  1. Häll av vätskan från kikärtorna i ett durkslag, skölj och häll av persiljan väl.

  2. Sätt ihop matberedartillbehöret med skivan för finrivet monterad.

  3. Sätt fast matkvarnen på KitchenAid köksmaskin med matbrickan placerad ovanför den. Placera en skål under tillbehöret.

  4. Sätt köksmaskinen på hastighet 5 och börja stoppa i persiljan genom matningsröret.

  5. Tillsätt vitlök och skjut sedan på med påmataren för att få ner allt.

  6. Tillsätt kikärtorna och fortsätt mata på med påmataren.

  7. Tillsätt kummin, 4 matskedar olja, yoghurt och 1/3 tesked bordssalt till blandningen.

  8. Blanda tomatmassan med vinägern, jalapeños och en nypa salt i en liten skål.

  9. Häll upp dippen i 4 koppar, toppa med tomatkryddan och servera som en förrätt kombinerat med majsnachos.

  10. Mycket chili kan tillsättas i det här receptet när man mal kikärtorna, för den perfekta förrätten, bäst i stan!