Dip i falafelstil med nachos och salsa pico de gallo
Fusion utan förvirring, det är vad du får när du kombinerar matlagning från Mexiko och Mellanöstern i en delikat förrätt.
Dip i falafelstil med nachos och salsa pico de gallo
Fusion utan förvirring, det är vad du får när du kombinerar matlagning från Mexiko och Mellanöstern i en delikat förrätt.
Redskap
Ingredienser
200 g chickpeas in brine
50 g parsley
60 ml fettfri yoghurt
1/2 klyfta vitlök
200 g tomatmassa
25 g jalapeños i lag
1 msk vitvinsvinäger
4 msk sesamolja
1/3 tsk bordssalt
Steg för steg
Häll av vätskan från kikärtorna i ett durkslag, skölj och häll av persiljan väl.
Sätt ihop matberedartillbehöret med skivan för finrivet monterad.
Sätt fast matkvarnen på KitchenAid köksmaskin med matbrickan placerad ovanför den. Placera en skål under tillbehöret.
Sätt köksmaskinen på hastighet 5 och börja stoppa i persiljan genom matningsröret.
Tillsätt vitlök och skjut sedan på med påmataren för att få ner allt.
Tillsätt kikärtorna och fortsätt mata på med påmataren.
Tillsätt kummin, 4 matskedar olja, yoghurt och 1/3 tesked bordssalt till blandningen.
Blanda tomatmassan med vinägern, jalapeños och en nypa salt i en liten skål.
Häll upp dippen i 4 koppar, toppa med tomatkryddan och servera som en förrätt kombinerat med majsnachos.
Mycket chili kan tillsättas i det här receptet när man mal kikärtorna, för den perfekta förrätten, bäst i stan!