Curry på potatis blomkål och gröa bönor
Redskap
Ingredienser
Portioner
2 msk
druvolja eller extra jungfruolja
300 g
tärnad gul lök
2 tsk
hackad vitlök (6 medelstora klyftor)
1& 1/2 tsk
havssalt
1 burk
osaltade tärnade tomater
70 g
råa osaltade cashewnötter
2 msk
riven färsk ingefära (1 bit på 2,5 cm)
1 msk
färsk citronjuice, samt lite extra till serveringen
1 tsk
garam masala
1 tsk
malen spiskummin (valfritt)
1/2 tsk
gurkmeja
1/2
cayenne pepper
1/2 tsk
malen gul senap
1/2 tsk
malen koriander
1/2 tsk
malen kanel
480 ml
filtrerat vatten, mer om nödvändigt
320 g
skalade och tärnade potatisar
210 g
små blomkålsbuketter
250 g
hackade gröna bönor (2,5 cm bitar)
10 g
finhackad färsk koriander
Steg för steg
Värm oljan och sautera löken och vitlök med 1/4 tsk salt i cirka 5 minuter i en stekpanna över medelvärme tills löken är mjuk och genomskinlig och börjar brynas. Låt svalna något.
Häll i lökblandningen, de konserverade tomaterna med saft, cashewnötter, ingefära, citronsaft, garam masala, kummin, gurkmeja, kajennpeppar, senap, koriander, kanel, och en tesked av saltet i behållaren till KitchenAid® Power Plus® Blender.
Sätt på locket och mixa i 30 till 60 sekunder med variabel hastighet 10 tills den är mjuk och krämig.
Häll den mixade blandningen i en stor gryta över medium-låg värme och rör om i cirka en minut tills den är genomvarm och börjar bubbla och dofta.
Tillsätt de delade potatisarna och koka i 15 minuter, rör om varje minut för att förhindra att blandningen bränner vid. Tillsätt 1/4 kopp (60 ml) av de 2 kopparna filtrerat vatten (eller mer) vid behov när blandningen blir tjockare och börjar att fastna.
Tillsätt blomkålen och gröna bönor och koka i ytterligare 30 minuter och tillsätt 1/4 kopp av det återstående filtrerade vattnet (eller mer) vid behov.
När grönsakerna är kokta som du vill ha dem tar du bort grytan från värmen och tillsätter koriander och rör om.
Tillsätt salt och citronjuice till serveringen.
Servera över ris, quinoa, hirs (eller annat valfritt spannmål) och garnera med koriander.