Skip the navigation

Cupcakes med citron, blåbär och färskostglasyr

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - Lemony Blueberry Cupcakes

Duration
Totalt45min
Förberedelser25min
Tillagning20min

Redskap

StandMixerStandMixer

Ingredienser

250 g

smör

250 g

strösocker

250 g

självjäsande mjöl

4

ägg

1 msk

gräddfil

1

citronsaft

1 kopp

blåbär

60 g

smör

färskost

1 msk

blåbärssylt

200 g

florsocker

1

skal av 1 citron

Steg för steg

  1. Värm ugnen till 180 °C. Blanda smör och strösocker i köksmaskinen i ca 2 minuter på hastighet 2.

  2. Använd siktaren och vågen för att väga 250 g mjöl och blanda det i smörblandningen i 2–3 minuter på hastighet 1.

  3. Knäck de 4 äggen i blandningen och blanda med hjälp av köksmaskinen på hastighet 2 i 2 minuter. När allt har blandats tillsätter du gräddfil, citronsaft och blåbär och blandar lite till.

  4. Fyll muffinsformarna med en glasskopa. Ställ i ugnen i 20 minuter eller längre beroende på din ugn. Håll ett öga på dem. Ta ut dem när de är gyllenbruna och låt svalna.

  5. Blanda alla ingredienser, fyll en spritspåse och kyl den i en till två timmar i kylen tills den är fast.

  6. Dekorera dina cupcakes med glasyren och lite extra blåbär. Njut!