Cupcakes med citron, blåbär och färskostglasyr
Cupcakes med citron, blåbär och färskostglasyr
Redskap
Ingredienser
250 g smör
250 g strösocker
250 g självjäsande mjöl
4 ägg
1 msk gräddfil
1 citronsaft
1 kopp blåbär
60 g smör
färskost
1 msk blåbärssylt
200 g florsocker
1 skal av 1 citron
Steg för steg
Värm ugnen till 180 °C. Blanda smör och strösocker i köksmaskinen i ca 2 minuter på hastighet 2.
Använd siktaren och vågen för att väga 250 g mjöl och blanda det i smörblandningen i 2–3 minuter på hastighet 1.
Knäck de 4 äggen i blandningen och blanda med hjälp av köksmaskinen på hastighet 2 i 2 minuter. När allt har blandats tillsätter du gräddfil, citronsaft och blåbär och blandar lite till.
Fyll muffinsformarna med en glasskopa. Ställ i ugnen i 20 minuter eller längre beroende på din ugn. Håll ett öga på dem. Ta ut dem när de är gyllenbruna och låt svalna.
Blanda alla ingredienser, fyll en spritspåse och kyl den i en till två timmar i kylen tills den är fast.
Dekorera dina cupcakes med glasyren och lite extra blåbär. Njut!