Skip the navigation
Croissanter

Croissanter

KitchenAid-Chef_chef-imageX2.gif
KitchenAid Chef
Import-Recipe - HOMEMADE CROISSANTS

Frasiga och smöriga bakverk – den perfekta parisiska frukosten.

Duration
Totalt1h15
Förberedelser30min
Tillagning15min
Vila30min

Redskap

PASTA_ROLLERPASTA_ROLLER
STAND_MIXERSTAND_MIXER

Ingredienser

Portioner

500 g

vetemjöl

8 g

torrjäst

50 g

strösocker

220 ml

ljummen mjölk

350 g

smör

10 g

salt

1

ägg

1

äggula

Steg för steg

  1. Tillsätt mjöl, torrjäst, strösocker, mjölk, 50 g smör, salt och ägg i skålen på köksmaskinen med degkrok.

  2. Fäst pastavalsen på köksmaskinen.

  3. Skär återstående 300 g smör i skivor och lägg dem mellan två ark bakplåtspapper. Tryck ned ordentligt. Vrid köksmaskinen till hastighet 1 och mata smörarket genom pastavalsen.

  4. Rulla ut degen till en lång rektangel, lägg smöret i mitten och vik kanterna över toppen.

  5. Vrid degen en kvarts varv och rulla ut till en rektangel igen. Upprepa fyra gånger. Lägg degen i kylen i 30 minuter.

  6. Rulla ut degen till en perfekt rektangel (skär av kanterna vid behov) och skär ut 24 trianglar med en pizzaskärare.

  7. Rulla upp degen i trianglar till den typiska croissantformen och lägg på en täckt bakplåt. Pensla med äggula.

  8. Grädda i ugn i 15 minuter på 190°C tills de är gyllenbruna.