Skip the navigation

Crinkle cookies med mörk choklad

Import-Author - KitchenAid Chef
KitchenAid Chef
crinklecookies wallpaper

Fylliga chokladkakor, täckta med ett utsökt lager florsocker, som gräddas till perfektion är en himmelsk godsak som både är vacker och otroligt god.

Duration
Totalt1h10
Förberedelser25min
Tillagning45min

Redskap

StandMixerStandMixer
SifterSifter

Ingredienser

Portioner

100 g

osötat mörkt kakaopulver

400 g

strösocker

1 msk

espresso

4

ägg

1 tsk

äkta vaniljextrakt

240 g

mjöl

8 g

bakpulver

3 g

salt

250 g

smör

230 g

osötad mörk choklad

for coating

florsocker

Steg för steg

  1. Fäst siktaren och vågdelen på KA-köksmaskinen (med flatblandare). Tillsätt kakaopulver och strösocker i ingredienstratten och väg genom att trycka på ”Tare” mellan varje ingrediens.

  2. Ställ köksmaskinen på hastighet 2 och sikta kakaopulver och socker i köksmaskinens skål. Tillsätt samtidigt espresso, ägg och vanilj.

  3. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt i ingredienstratten och väg genom att trycka ”Tare” mellan varje ingrediens.

  4. Ställ köksmaskinen på hastighet 4 och sikta ned ingredienserna i skålen.

  5. Smält smöret och chokladen i vattenbad. Blanda chokladblandningen i smeten på hastighet 2 tills den går ihop.

  6. Täck degskålen med plastfolie, ställ in i kylskåpet och kyl i minst 4 timmar.

  7. Förvärm ugnen till 175 °C.

  8. Fodra bakformen med bakplåtspapper.

  9. Rulla degen till 2 cm stora bollar. Täck varje boll med florsocker innan du lägger dem på bakformen med bakplåtspapper.

  10. Grädda i en förvärmd ugn på 175 ºC i 10 till 12 minuter. Låt de gräddade kakorna ligga på bakformen i minst 1 minut innan du flyttar över dem till bakgaller för att svalna.